Op vrijdag 10 januari was de inmiddels traditie geworden Nieuwjaarsbijeenkomst Alkmaar voor alle leden en hun partners in het Alkmaars Kegelhuis. Deze avond werd aangeboden door het bestuur van de Stichting Alkmaars Kegelhuis en Johan Konst en Jos Westmeijer waren verantwoordelijk voor de organisatie.

De opkomst was fantastisch, het was weer passen en meten om iedereen een plekje te geven. Iedereen werd bij de voordeur verwelkomd door een ietwat vreemde lange man, met een raar hoedje en nog vreemdere schoenen. Vooral de dames werden door deze persoon ontvangen alsof ze allen de koningin van Alkmaar waren. Hun schoonheid werd in alle toonaarden luidkeels door hem beschreven en ook de heren kregen van hem allerlei bijzondere kwaliteiten toegewezen, sterk, slim, intelligent.

Iedereen werd ontvangen met open armen …..

De dames van de bediening ontvingen de gasten met een heerlijk glas champagne. Johan Konst, de voorzitter, heette allen van harte welkom en er werd een toost uitgebracht op het nieuwe kegeljaar.

De lekkere champagne staat klaar
en de voorzitter van de Stichting verwelkomt de gasten

Daarna kreeg Zita Swart, voorzitter van de afdeling het woord omdat zij een jubilaris in het zonnetje wilde zetten. Dat was Margôt Rietdijk, die op 1 januari 50 jaar lid was van de afdeling. Margôt is een kegelaarster die zich al vele jaren inzet voor het kegelgebeuren in Alkmaar als lid van de wedstrijdcommissie. Haar grootste taak daarin is dat er prijzen en bloemen voor de winnaars gekocht worden, waar vele uren werk in gaat zitten. Ook is zij al jaren een enthousiaste coach bij de kegelclub “Op ’t Randje”, een club voor mensen met een beperking op de dinsdagavond. Een bezig bijtje binnen onze afdeling waarvoor zij veel dank en respect verdient. Zij ontving uit de handen van de voorzitter een welverdiende oorkonde (voor boven haar bed).

Margôt Rietdijk, 50 jaar lid
krijgt haar welverdiende oorkonde

De avond verliep heel gezellig, het vreemde mannetje die bij aankomst in de hal stond bleek een goochelaar te zijn die met zijn kunsten veel mensen helemaal in verwarring en op het verkeerde been bracht. Kaarten die veranderden van kleur waar je bij zat, gedachten van mensen kon lezen, zichzelf door Johan door midden liet zagen, maar waar geen bloed aan te pas kwam en weer compleet heel opstond.

Gegoochel met touwtjes, Ria vertrouwt het niet ….
Makkie, wat hij kan, kan ik ook denkt Gerrit …..
maar IK krijg hem er echt niet uit …..
Wat staat ons nu te wachten ?????
Klaas probeert ook een truc …….
en Johan zaagt …… en zaagt ….. en zaagt ……

Ook was er weer gezorgd voor een heerlijk buffet door cateraar “Franique”, wat iedereen zich goed liet smaken. En de glazen bleven ook goed gevuld.

Lekkkkeeerrrrrrr
vinden wij ook ……..
in de rij staan bij het buffet ……….
en Boelo vindt het een bedankje waard …….
ik eet graag op een rustig plekje
ik ook …….
en wij samen ……………………….

En zo genoot iedereen op zijn of haar manier, lekker eten, drinken, kletsen, je laten verrassen door de trucs van de goochelaar

Ik vind het toppie hier ……. maar zijn nu die glazen?

Het was weer een mooie avond, mede door de vele aanwezigen en de fantastische organisatie. Tot volgend jaar !!!!!!!